psicolegvic@lauraicart.cat 693 27 30 30

Pors i fòbies

Quan la por no ens deixa fer

Miedos y fobias

Les persones tenim un ampli ventall d’emocions que sentim, entre les més bàsiques trobem:  l’alegria, la tristesa, la ràbia,  la calma i la POR.

En psicologia diem que totes elles tenen una funció positiva; és a dir, que si les escoltem ens ajuden en alguna cosa, en el cas de la POR ens serveix per tenir-nos alerta i protegir-nos davant situacions perilloses (ex. sortir corrents si veig una fera salvatge, no saltar per la finestra d’un sisè pis…).

Dit això, quan aquesta por es torna una POR intensa i desproporcionada davant objectes o situacions concretes, impedint-nos fer una vida normal, ja que apareix de manera incontrolable i no ens permet afrontar determinades situacions o veure determinats objectes, s’ha convertit en una FÒBIA i necessitarem suport psicològic per fer-ne front.

Així doncs, la diferència entre la POR i la FÒBIA és la intensitat  en la qual apareix i la vivim, però ambdues maneres ens poden generar malestar. Els casos més habituals de POR i  FÒBIA que estic tractant són:

  • Por o fòbia a animals (serps, coloms, rèptils, gossos…)
  • Por o fòbia a volar
  • Por o fòbia a emmalaltir
  • Por o fòbia envellir / morir
  • Por o fòbia a sortir de casa

Aquests són els més habituals però hi ha moltes altres tipologies segons les vivències de cada persona. La teràpia que faig funciona molt bé per fer front a aquesta patologia.

 

El viatge de 1.000 milles comença amb un primer pas<span class="su-quote-cite">Lao Tse</span>
Pots trucar-me, no trucar-me o seguir dubtant 693 27 30 30 (només Whatsapp)
Manteniment web