psicolegvic@lauraicart.cat 693 27 30 30

Preguntes Freqüents

preguntas psicologia
  • Quan he d’anar el psicòleg?

El psicòleg hi pots anar quan sents que algun problema o circumstància de la teva vida et genera un patiment, malestar  o preocupacions que per tu sol no ets capaç de resoldre i necessites l’ajuda d’un professional extern perquè t’ajudi a sortir d’aquesta situació per així sentir-te millor.

Tant et pot ajudar a resoldre problemes i situacions de patiment/malestar com a reordenar i reorientar situacions de la teva vida.

  • És molt llarga una teràpia?  Quants cops hauré de venir?

Les teràpies que faig jo no són molt llargues, solen durar una mitjana de 10 sessions, ja que treballo amb la Teràpia Breu Estratègica que ens fa anar directe el problema i a com resoldre’l perquè et sentis millor.

  • Quant dura una sessió?

Les sessions solen durar uns 50′.

  • Què és la Teràpia Breu Estratègica?

La Teràpia Breu Estratègica és una manera de treballar dins la teràpia en el que ens centrem en l’ARA i l’AQUÍ i en com solucionar el què et fa patir en aquest moment. No es tracta tant d’anar a buscar el perquè del passat o els traumes ocults sinó en solucionar i resoldre el problema actual per tal que et sentis millor.

  • Quina diferència hi ha entre un psicòleg i un psiquiatre? Hauré de perdre’m medicació?

La principal diferència entre un psicòleg i un psiquiatre és que el psicòleg no recepta medicació, ja que no som metges i el psiquiatre si que ho pot fer. Els psicòlegs treballem a través del diàleg, tasques i tècniques que et mobilitzaran cap al canvi i reestructuracions. El psiquiatre sol utilitzar el medicament com a principal generador de canvi.

  • Si tinc problemes amb la meva parella però ell/a no vol anar el psicòleg, puc fer igualment teràpia de parella? 

Quan parlem de Teràpia de Parella sempre diem que és molt més eficaç quan les dues persones venen a consulta, no obstant això, si un dels dos no vol venir, no vol dir que no podem fer el nostre propi procés sols. Per tant, si, pots venir sola a fer teràpia de parella i treballar en allò que a tu et fa patir, revisar i reestructurar quina relació teniu i/o què vols i què no vols en aquesta relació i tingues present que el teu propi procés influenciarà i generar canvi en tu i en conseqüència en vosaltres i en la relació, encara que no hàgiu vingut els dos.

  • En la teràpia familiar haurem de venir sempre tota la família a les sessions?

Primerament aclarir que quan parlo de teràpia familiar faig referència tant a les dificultats que podem tenir entre pares i fills com a la mateixa teràpia  infantil i a joves.

Responen a la pregunta, no, no serà necessari que vingui sempre tota la família a sessió. Dependrà doncs, del motiu de la consulta i de si es tracta d’un problema de tota la família o alguna dificultat pròpia de l’infant o el jove.

Generalment, a la primera visita, on parlarem de quin és el problema i la situació, sí que us demanaré que vingueu els pares per tal de conèixer el punt de vista i la vivència de cada un respecte a la situació que ús porta a la consulta, allà determinarem si cal treballar-ho tots junts o bé és millor donar un espai terapèutic individual a l’infant o jove i puntualment anar fent seguiment amb vosaltres via telefònicament o en visita conjunta amb els fills si és necessari.

 

 

El viatge de 1.000 milles comença amb un primer pasLao Tse
Pots trucar-me, no trucar-me o seguir dubtant 693 27 30 30 (només Whatsapp)
Manteniment web