psicolegvic@lauraicart.cat 693 27 30 30

Qui sóc

Laura Icart, psicòloga i psicoterapeuta.

Xerrada de psicologia al centre breu

Sóc la Laura Icart, psicòloga i psicoterapeuta amb més de quinze anys d’experiència en adolescents i famílies. Co-fundadora de BREU, Centre de Teràpia Breu i Estratègica d’Osona i membre de l’associació espanyola de Teràpia Breu Estratègica. La meva consulta és al centre de Vic on treballo sota l’enfoc de la teràpia breu estratègica. Una teràpia amb mi, sol durar una mitjana de 10 sessions, ja que anirem directes cap a l’acció i el canvi, donant-te les eines necessàries per reduir el teu patiment des del primer dia.

LA MEVA FORMACIÓ EN PSICOLOGIA:

 • Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Girona (Promoció del 2008)
 • Col·legiada al Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya número 22449. copc.cat
 • Màster en Teràpia Breu i Estratègica. Universitat de Girona. (Primera promoció del 2016). udg.es
 • Postgrau en Teràpia Breu Estratègica. Universitat de Girona. (Promoció del 2014)
 • Postgrau en Psicoteràpia Integradora. Universitat de Girona. (Promoció del 2013)
 • Títol de Tècnica Superior en Integració Social. IES Antoni Pous I Argila. (Promoció 2003)

LA MEVA TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL

Tot comença en una vocació que sents dins, la necessitat d’aportar el teu granet de sorra i ajudar a les persones. Gràcies a aquesta sensació, tinc més de quinze anys d’experiència en famílies i adolescents en l’àmbit social i més de set en el sanitari mitjançant la psicologia.

Quan encara estava cursant la carrera de psicologia vaig començar a treballar en un Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) on vaig estar durant nou anys. Allà convivien uns vint-i-tres joves d’onze a disset anys, que la Generalitat va retirar la tutela els seus pares, ja que aquests no es podien fer càrrecs d’ells per diferents situacions. No es tracta d’adolescents que siguin dolents o hagin comès delictes, però sí que és cert que a causa de les circumstàncies que han viscut tenen uns problemes emocionals i conductuals que els fa patir i que necessitin un suport i acompanyament constant. Els professionals que treballàvem i treballen en aquests centres (educadors socials, psicòlegs, integradors socials…) ens dedicàvem com a objectiu a acompanyar-los a construir el seu propi projecte de vida, de futur. S’intenta establir una rutina, uns hàbits saludables, unes normes i límits necessaris, oferir unes oportunitats acadèmiques i laborals perquè tinguin opcions en un demà i donar un afecte i un suport emocional dels quals molts estan mancats.

Els últims anys d’estar el centre ja vaig començar a dirigir la meva formació cap a l’àmbit clínic, centrant-me de nou en la psicologia i en la part més clínica, la psicoteràpia.
Després de tants anys acompanyant joves i les seves famílies, tenia ganes d’una atenció més individual, més centrada en el problema concret de les persones en el seu dia a dia i com ajudar-los a desbloquejar i treure aquests patiments.

Iniciava la meva activitat clínica de psicòloga a Vic en un centre de psicologia dins el servei anomenat Consulta Jove atenent a joves fins a vint-i-cinc anys amb les problemàtiques pròpies d’aquesta etapa (pors, dubtes, problemes familiars o acadèmics…) i posteriorment, a mesura que anava ampliant la meva formació i experiència, vaig ampliar la meva consulta psicològica a adults, famílies (infants i joves) i parelles.

En l’àmbit formatiu vaig especialitzar-me en Teràpia Breu Estratègica, sent experta en aquest enfocament terapèutic realitzant el postgrau i el màster de dita formació, les quals a part d’incloure la formació teòrica, comptava també amb una part pràctica tant de treball terapèutic supervisat com la realització del meu propi procés terapèutic.
Aquest model, que és amb el que treballo actualment, s’ajusta molt el com sóc com a persona i el com veig que de forma real i observable ajudo els altres. Es tracta d’un enfocament de la psicologia que se centra en els problemes concrets que fan patir a cada un i permet donar eines i estratègiques especifiques que ajuden a canviar i a fer-se sentir millor a la persona, objectiu final de tota la meva feina com a psicòloga.

Centrada doncs en el què i com ho volia fer, vaig obrir, juntament amb un soci, el meu propi centre de psicologia on faig aquests tipus de teràpia a qualsevol persona que ho necessiti.

No em vull deixar de dir, que entremig de tot plegat hi ha hagut altres feines, és el que té ser un cul inquiet i voler guanyar-se les garrofes dins el sector, dinamitzadora de tallers de salut en escoles i instituts, atenció a dones, programa de suport en les relacions familiars… en definitiva i per acabar, a què em dedico? A ajudar.

 

la psicòloga laura Icart de Vic fen una xerrada sobre el bullying

 

ELS MEUS VALORS COM A PSICÒLOGA

 •  EXPERIÈNCIA: Més de quinze anys d’experiència professional treballant amb adolescents i famílies i nou exercint de psicoterapeuta per adults, parelles, joves i famílies a Vic.
 • HONESTEDAT I TRANSPARÈNCIA: En les meves teràpies des de la primera visita marquem uns objectius molt concrets a treballar, quan em porten quatre revisarem si ja hi ha canvis i reajustarem la teràpia o et derivaré a un altre professional específic si és el que necessites. La qüestió és que sóc molt honesta amb les persones que passen per la meva consulta per tal de no eternitzar el procés de la teràpia, ja que sé que anar el psicòleg no és fàcil i comporta un temps i uns diners; per tant, ha de ser útil i t’ha d’anar bé i si no és així buscarem un altre camí.
 • EFICIÈNCIA I RIGOR: A teràpia utilitzo unes tècniques i estratègies resolutives i contrastades que l’experiència en cada pacient demostren que són eficaces per reduir el malestar.
 •  CONFIDENCIALITAT: Tots els psicòlegs ens regim per un codi deontològic que estableix unes normes i uns valors en la nostra professió. En psicologia un d’ells, és la confidencialitat. Ningú ha de saber que vens a teràpia si tu no vols (excepte menors d’edat que hi ha d’haver consentiment dels pares). El què parlem i fem a sessió és totalment privat entre terapeuta i pacient.

LA FORMACIÓ CONTINUADA QUE HE ANAT FENT PER COMPLEMENTAR EL QUÈ SÉ DE PSICOLOGIA:

 • Curs “Miedo, pánico y fobias desde la terapia breve de G.Nardone”. UOC. 2019.
 • Formació del Programa de CaixaProinfancia de “Atención integral a mujeres e hijos e hijas víctimas de violència de genero”. 2019.
 • Seminari clínic “Anorexia Juvenil. La Terapia eficaç, eficiente y valida”. 2017.
 • Seminari “Quan dos són multitud: Teràpia familiar breu amb parelles” de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella (IESP). 2016.
 • Seminari “Més enllà de les solucions: Últimes aportacions de la Teràpia Centrada en la Solució amb casos difícils” de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. 2016.
 • Seminari “Teràpia Centrada en Solucions” de l’IESP. 2014.
 • Seminari “Hipnosi Clínica” de l’IESP. 2013
 • Seminari “Anàlisi Transaccional” de l’IESP. 2013.
 • Seminari “Treball vivencial amb terapeutes en formació” de l’IESP. 2013.
 • Participació i ponència en el Seminari de Formació i intercanvi d’experiències organitzat per al Centre d’Estudis sobre Promoció de la Salut (CEPS)  de la delegació del Pla Nacional sobre Drogues.
 • Formació SOM.NIT. Creu Roja. 2007.

ALTRES DADES:

 • Certificat penal.
 • Certificat de Psicòloga General Sanitària.
 • Co-fundadora de BREU, Centre de Teràpia Breu i Estratègica d’Osona
 • Membre de l’associació espanyola de Teràpia Breu Estratègica.
El viatge de 1.000 milles comença amb un primer pasLao Tse
Pots trucar-me, no trucar-me o seguir dubtant 693 27 30 30 (només Whatsapp)
Manteniment web